Έρωτας...ο σύμμαχος !





Έρωτας...συναίσθημα που εξυψώνει ...που ελευθερώνει !
Ποιός φόβος μπορεί να νικήσει μια ψυχή που δονείται από έρωτα ;
Ποιά δεσμά να την φυλακίσουν; 
ΝΙΚΗ...καθολική !


Όταν γεννιέται ο έρωτας , γεννιέται η ζωή. Έκθαμβοι  ψηλαφούμε την ένδεια του βίου να μεταμορφώνεται σε πλούτο απρόσμενο ζωής.Καθημερινές στιγμές ρουτίνας μεταλλάζουν σε εμπειρία γιορτής, γιατί η καθημερινότητα σαρκώνει τώρα την αμοιβαιότητα της σχέσης. Ούτε χρόνος υπάρχει με παρελθόν και μέλλον, ούτε χώρος εγγύτερος και απώτερος. Ο χρόνος είναι μόνο παρόν, κι ο χώρος μόνο αμεσότητα παρουσίας. Χώρος αχώρητος η αδιάστατη εγγύτητα του Άλλου, και άχρονος χρόνος, η πληρωματική διάρκεια της αμοιβαίας  αυτοπροσφοράς.

Στο πρώτο σημάδι αμοιβαιότητας που μας χαρίζει ο Άλλος, επενδύουμε όλη τη φυσική μας ορμή για ζωή. Δίχως κρατούμενα και δίχως μέτρο. Ζούμε μόνο για τον Άλλον και χάρη στον Άλλον.Τα δίνουμε όλα τα παίζουμε όλα. Κάθε εξασφάλιση, κάθε σιγουριά. Τους δεσμούς και τις οφειλές μας. Το καλό μας όνομα, το κύρος ή τη φήμη μας. Τα σχέδιά μας, τις ελπίδες μας. Έτοιμοι για όλα, ακόμα και για τον θάνατο, για χάρη του αγαπημένου.
...............................................................................................................................................................

Μόνη επιδίωξη ύπαρξης, η ποθούμενη σχέση.Τότε μιλάμε για << αληθινό >>  έρωτα. Είναι πόθος ζωής, όχι συμπλήρωμα ή επικουρία του βίου.Όχι προσθήκη σωματικής ηδονής και ψυχολογικής ευφροσύνης στη δεδομένη καθημερινότητα .Αλλά να αλλάζει ο τρόπος της ύπαρξης, να γίνεται κάθε πτυχή της ύπαρξης μια ολόκληρη σχέση. Τότε μιλάμε για << αληθινό >> έρωτα.

Χρήστος Γιανναράς.

αποσπάσματα από το βιβλίο:  ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ